werking infrarood verwarming

STRALINGSWARMTE

Infrarood verwarming werking.


Een infrarood verwarming is een mobiele- of vaste verwarming die naast hoofdverwarming ook bijzonder geschikt is voor tijdelijke- en extra bij verwarming.


Infrarood verwarming is stralingsverwarming die onder de directe verwarming gerekend kan worden. Net zoals de zon geeft de straling een directe en prettige warmte af.


Door zijn werking is een infrarood verwarming in staat snel warmte af te geven die eventueel lokaal kan worden ingezet. Aan onze infrarood verwarming worden speciale voordelen als efficiënte verwarming toebedeeld.


In combinatie met duurzaam opgewekte stroom geldt Infrarood verwarming als milieuvriendelijke verwarmingsmogelijkheid.

Lees meer ...

RENDEMENT

Rendement van infrarood verwarming


Het rendement van infrarood verwarming ligt, afhankelijk van de stralingseffectiviteit opgewekt door de oppervlakte temperatuur, op minstens 86% bij elektrische wamte-panelen tot 95% bij hoogwaardige infrarood verwarming.


Hoogwaardige infrarood verwarming zet nagenoeg alle elektrische energie om in stralingswarmte.


Bij conventionele verwarming met bijvoorbeeld een cv systeem of andere vormen van luchtverwarming ligt deze effectiviteit op gemiddeld 60% en tot maximaal 75%.


Bij infrarood verwarming wordt minstens 86% van de energie omgezet in warmte en bij traditionele verwarmingssystemen is dit gemiddeld 75%. Het geringe energieverlies bij infrarood verwarming komt doordat geen energieverlies plaatsvindt in leidingen en tijdens de convectie.

Lees meer ...

BEREKENEN

Hoeveel watt is nodig


Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende wattages. Het benodigde wattage van uw infrarood verwarming is afhankelijk van de grootte van de kamer en de isolatie daarvan.


Bereken de grootte van de infraroodverwarming


Infrarood verwarmings moet nauwkeurig gedimensioneerd worden zodat het systeem optimaal gebruik kan maken van het hoge rendement. Bij een juist gekozen vermogen behaalt u de beste besparing en het meeste comfort.


Afhankelijk van de isolatie van een ruimte is gemiddeld tussen de 60 en 100 watt verwarmingscapaciteit per vierkante meter nodig.

Lees meer ...

KOPEN

infrarood verwarming kopen


Wat is belangrijk bij de koop en waar kan ik infrarood verwarmingen voordelig kopen?


Wie zijn woonruimte met infrarood verwarming wil uitrusten en verwarmen zoekt voor het kopen meestal eerst naar gefundeerde informatie en individueel advies.


Om de keuze te kunnen maken voor de juiste infraroodverwarming staan uw individuele behoefte en wensen op de eerste plaats. U kunt hierbij het advies van onze specialisten als basis nemen. Door een goed advies kiest u direct voor de beste oplossing passend bij uw warmtevraag. Onze specialisten kijken hierbij niet alleen naar de aankoopprijs van het systeem maar ook naar aspecten als energiegebruik en plaatsing. Op deze manier benut u uw infraroodpaneel optimaal bij de laagste totale kosten.

Lees meer ...

THERMOSTAAT

Infrarood verwarming met thermostaat.


De speciaal voor infrarood verwarming ontworpen thermostaten zorgen in combinatie met de bijbehorende ontvangers voor de temperatuurregeling in uw huis, kantoor of werkplek.


De programmeerbare thermostaten verbeteren het verwarmingscomfort en besparen u geld. Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week maakt u het systeem extra efficiënt.  


Draadloze technologie biedt flexibele en eenvoudige installatie met lage kosten. De zender van de draadloze thermostaat kan meerdere ontvangers op een willekeurige plaats binnen het bereik van het signaal schakelen.

Lees meer ...

STROOMVERBRUIK

infrarood verwarming verbruik en stroomkosten berekenen


"Hoe hoog is het stroomverbruik en met welke kosten moet ik bij een infrarood verwarming rekening houden?" Is een vaak gehoorde vraag van potentiële klanten en oriënterende kopers?


Wie geïntresseerd is in het verwarmen of bij-verwarmen met infrarood verwarming, is ook geïntresseerd in het potentiële verbruik van hun nieuwe infrarood verwarming. Bij het verwarmen met stroom kunnen de kosten met een verkeerd gekozen product snel uit de hand lopen, het is daarom belangrijk u vooraf goed te laten voorlichten over de producten en hun werking.


Wij gaan in deze uitleg uit van de aanschaf van een energiezuinige infrarood verwarming en niet van een stroom verslindend elektrisch warmtepaneel.


Bij infrarood verwarming is het relatief goed mogelijk het benodigde vermogen en bijbehorend verbruik vooraf bij toenadering te bepalen om zodoende de periodieke verbruikskosten beter te kunnen inschatten.

Lees meer ...

PRIJS

Prijs en prijsfactoren bij infrarood panelen


Wat kost een infrarood verwarming en welke factoren beinvloeden de prijs?


Wie met infrarood verwarming de zon in huis wil halen heeft keuze uit enorm veel mogelijkheden en modellen. Voor verschillende doeleinden variëren de panelen in afmetingen, designs en extra functies.


Welk model de beste keus is hangt vaak af van het verwarmingsdoel, de beoogde ophangplaats en natuurlijk uw persoonlijke smaak.


De prijs voor infrarood verwarming start vanaf een bedrag van onder de honderd Euro voor eenvoudige niet energiezuinig elektrisch wamtepaneel met een lage efficiëntie, tot ruim over de 1.000,- euro voor kwalitatief hoogwaardige en zeer energiezuinige systemen.


Ook extra grote panelen of infrarood verwarming in speciale uitvoeringen of voor bijzondere toepassing hebben vaak een hogere aanschafprijs. Het prijsverschil van infrarood panelen hangt niet alleen af van de afmeting en de kwaliteit van de infrarood verwarming.

Lees meer ...

VOOR- EN NADELEN

De Infrarood verwarming en zijn voor- en nadelen


Welke nadelen heeft infraroodverwarming?


Wanneer men de zon in huis wil halen en overweegt de aanschaf van van infrarood verwarming, dan wil men naast de vele voordelen ook de eventuele nadelen van deze manier van verwarmen weten. Dit is noodzakelijk, want uw nieuwe infrarood verwarming moet niet alleen de komende jaren goed werken, maar zichzelf ook zo snel als mogelijk terugverdienen. Naast de aankoopprijs en het comfort zijn andere bijvoorbeeld financiële punten zoals de gebruiks- en onderhoudskosten medebepalend bij uw investering.


Voordelen van infrarood verwarming liggen voor de hand en hebben hun werking in vele projecten ruimschoots bewezen. Infraroodverwarmingen kunnen veel voordelen bieden en zijn daarnaast vaak bijzonder geschikt voor speciale toepassingen.

Lees meer ...

TEST EN KEURING

welkom in de wereld van infrarood verwarming


Met het besluit om door middel van infrarood verwarming de zon in huis te halen komt meestal ook de wens om zich te verdiepen in de verschillende fabrikanten en hun modellen. De aanschaf van een nieuwe infrarood verwarming is immers een investering voor de volgende tientallen jaren.


Als u infrarood verwarming wilt aanschaffen wordt u bedolven onder informatie van allerlei leveranciers. De ene aanbieder belooft nog meer dan de ander. Elke fabrikant blijkt opeens een gerenommeerd A-merk te zijn en alle leveranciers claimen jaren ervaring te hebben...


Ziet u bij uw zoektocht naar infrarood verwarming ook door de bomen het bos niet meer? Dat is begrijpelijk, want er wordt u van alles wijsgemaakt. Maar vertelt de leverancier u wel het juiste verhaal, geeft men u voldoende inzicht in de werking van het beoogde product?


Deze webpagina biedt u houvast bij de zoektocht naar een infrarood verwarming die aansluit bij uw verwarmingswens en kwaliteitseisen.

Lees meer ...

ERVARING

Waarom kiezen klanten voor infrarood verwarming, welke ervaringen hebben zij?.


Neutrale verklaringen zijn moeilijk te vinden


Wanneer men een infrarood verwarming wil kopen zoeken veel geïntresseerden naast informatie over de technische gegevens, informatie over de prijs en de kwaliteit van het beoogde product. Dergelijke technische informatie kunt u op deze website ook vinden op de download pagina.


Graag zoeken mensen ook naar neutrale informatiebronnen voor het vergaren van informatie over gebruikservaringen van klanten met leveranciers of producten.


Daarbij wordt veelal naar wetenschappelijke studies, testen, meningen in Online-Fora en klantenbeoordelingen van of bij webshops gezocht. De ervaringen van andere gebruikers van infrarood verwarming beïnvloeden dan de aankoop in positieve of negatieve zin.


Helaas is een negatieve ervaring met een specifiek product niet altijd te wijten aan het product zelf.

Lees meer ...