INFRAROOD VERWARMING HOGE TEMPERATUUR

infrarood verwarming krijtbord schoolbord paneel
INFRAROOD VERWARMING SPIEGEL EN KRIJTBORD
20 oktober 2017
warmte panelen glas uitvoering
ELEKTRISCHE WARMTEPANELEN
20 oktober 2017


INFRAROOD VERWARMING HIGH POWER


INFRAROOD VERWARMING HOGE TEMPERATUUR.

Infrarood verwarming hoge temperatuur stralers zijn specifiek ontwikkeld voor het energiezuinig verwarmen van moeilijk te verwarmen omgevingen zoals hoge ruimtes, serres en overkappingen zonder dat onnodig veel energie verloren gaat aan het verwarmen van lucht. Geen lucht verwarmen bespaart u kosten. Met ouderwetse luchtverwarming moet men eerst enorme hoeveelheden koude lucht verwarmen. Infrarood verwarming hoge temperatuur stralers verwarmen de plek waar daadwerkelijk warmte nodig is.

Hoog temperatuur infrarood verwarmt dus geen lucht maar juist de mensen en objecten in het aangestraalde gebied. Hierdoor zijn deze infraroodstralers veel zuiniger met energie dan ouderwetse verwarming. De temperatuur in de rest van de ruimte kan hierdoor veel lager worden ingesteld en dat geeft een extra besparing op uw kosten.

Infrarood verwarming hoge temperatuur voor zone verwarming

Hoog temperatuur infrarood stralers worden ook toegepast als werkplekverwarming in hoge hallen, loodsen en magazijnen. De omgeving waar werktaken worden uitgevoerd wordt gericht verwarmd met de straler. Ook wanneer overheaddeuren worden opengezet blijft de warmte op de werkplek bestaan. Deze manier van verwarmen noemt men zone verwarming.

Ook bij slechte of weinig isolatie en in openruimtes

Hoog temperatuur infraroodstralers kunnen ook gebruikt worden op plaatsen waar geen of slechte isolatie is zoals in (half)open ruimtes. Wij leveren zelfs mobiele infraroodstralers op een verplaatsbare voetsteun. Hiermee kan ook bij wisselende werkplekken slim worden verwarmd.

25m2 comfortabel verwarmen vanaf € 0,20 cent per uur! Hoog temperatuur infrarood verwarming werkt op elektriciteit en verbruikt op vol vermogen vanaf 2000 watt.  Met een 2000 watt infraroodstraler kan ongeveer 25m2 comfortabel worden verwarmd. Per uur kost het verbruik van een 2000 watt infraroodstraler bij een stroomtarief van 0,20 KWh dus maar €0,40 cent per uur!

Toepassing als hoofdverwarming of bijverwarming

Deze infrarood verwarming kan gebuikt worden als hoofdverwarming of als bijverwarming in combinatie met bestaande verwarmingsystemen. De infraroodstralers kunnen worden uitgerust met dimmers en bewegingsmelders voor extra comfort en stroombesparing.

Plaatsing en keuze infraroodstraler.

De infraroodstralers moeten worden gericht op de plekken die moeten worden verwarmd. De oppervlakte die verwarmd kan worden is afhankelijk van wattage, ophanghoogte en gewenste temperatuur.

Wij leveren zelfs infraroodstralers met een ATEX goedkeuring!

De juiste keuze is afhankelijk van uw gebruikssituatie. Neem nu contact op met onze specialisten voor selectie van een infrarood systeem dat past bij uw warmtebehoefte.

Bekijk alle mogelijkheden en uitvoeringen online in onze webshop.

Heeft u nog vragen?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar!

Kom langs of neem contact op en ervaar HeatXL infrarood verwarming!