Wat zijn nano infrarood panelen?

T500

Nano infrarood panelen

Met de installatie van een nano infrarood panelen kan je behoorlijk besparen op de energiekosten. Nano infrarood verwarming verbruikt namelijk veel minder energie dan een traditionele elektrische verwarming

Bij ouderwetse centrale verwarmingen moet alle lucht in een kamer worden verwarmd. Dat is bij infrarood verwarming niet het geval. Daarbij worden alleen de objecten en mensen in de kamer verwarmd. Dat kan omdat deze verwarming gebruik maakt van infrarood straling.

nano infrarood panelen
nano infrarood verwarming woonkamer

Hoe werken nano infrarood panelen eigenlijk?

Infraroodverwarming is vooral bekend om de grote mate van energiezuinigheid. Dat komt doordat de objecten in de ruimte worden opgewarmd, maar niet eerst de lucht. Dat is het grote voordeel van infraroodstralen.

Bij traditionele verwarmingen wordt anders gezegd warme lucht verplaatst. Dit is minder effectief omdat er ten eerste een veel hogere temperatuur noodzakelijk. Ten tweede is het verwarmingscomfort bij een nano infrarood paneel groter.

Wat is nano infrarood straling?

Door nano infrarood panelen worden net als bij alle infrarood verwarming infraroodstralen op een lange golf uitgezonden. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. De stralen zijn overigens niet te zien.

Wel straling maar niet schadelijk.

Weliswaar zijn de stralen niet schadelijk voor mensen en dier maar ze zijn wel heel erg krachtig. De panelen zelf hebben eigenlijk een lage temperatuur. Maar stralen wel de juiste golf infrarood uit.

Daarmee is een nano infraroodpaneel precies hetzelfde als elke ander infraroodpaneel van goede kwaliteit.

Kun je energie besparen met nano infrarood panelen?

Vaak wordt deze infraroodverwarming gebruikt in moderne woningen waarbij de isolatie goed is. Infraroodverwarming wordt steeds vaker gekozen, mede omdat het efficiënter kan verwarmen. Met deze vorm van verwarming bespaar je snel een groot bedrag in euro per jaar.

Bij alle nano infrarood panelen wordt gebruikgemaakt van stralingswarmte. Mensen hebben het daarmee over het algemeen al warm bij een temperatuur van ongeveer 18 graden. Dat lijkt weinig, want bij traditionele verwarmingen wordt de verwarming al snel op 20 graden ingesteld.

Een lagere lucht temperatuur met infrarood panelen

Met infraroodverwarming heeft men dus een minder hoge temperatuur nodig om de aanwezigen het gevoel te geven dat zij aangenaam verwarmd worden. Er is geen opstijgende lucht, waardoor er minder ruimte verwarmd hoeft te worden. Dat is een voordeel, want er is minder energie nodig om de warmte te produceren.

Koppel uw panelen aan een slimme thermostaat

Wij adviseren om het bespaar potentieel van uw panelen optimaal te benutten. Dat kan door uw nano infrarood panelen te koppelen aan een slimme thermostaat. Er zijn zelfs thermostaten die zijn voorzien van een aanwezigheidssensor.

Ten eerste zal deze de temperatuur verhogen wanneer er mensen aanwezig zijn in da kamer. Ten tweede zal deze de temperatuur omlaag bijstellen wanneer er niemand aanwezig is. Het is overigens ook mogelijk programma’s in te stellen. Zodat men op gezette tijden de temperaturen automatisch kan instellen.

De voordelen van nano infrarood panelen

Een nano infraroodpaneel is om boven genoemde redenen zeer geschikt als verwarming in uw huis. Het is niet alleen een stuk zuiniger maar vervolgens ook gezonder dan de bekende c.v. verwarming.

In nieuwbouwprojecten wordt er daarom steeds vaker gekozen voor nano infrarood panelen.

 

nano infrarood verwarming project
nano infrarood verwarming woonkamer

De panelen zien er ook nog modern uit

Nano infrarood panelen kan er heel modern uitzien. Bovendien heeft u in combinatie led verlichting een unieke oplossing voor warmt en licht. Bij ons heeft u een ruimte keuze uit verschillende stijlvolle uitvoeringen. Deskundig geïnstalleerd valt uw verwarming zelfs niet eens meer op!

Nano panelen of anders gezegd infrarood verwarming. Kan er afhankelijk van het paneel zeer luxe uitzien. Bijvoorbeeld doordat er gebruik wordt gemaakt van materialen als glas of keramiek.

Daardoor krijgt uw kamer al snel een zeer moderne uitstraling. Bovendien is het mogelijk bij bepaalde panelen het ontwerp zelf aan te passen. Dat kan bijvoorbeeld door bedrukking met een foto of afbeelding naar uw keuze.

Daarnaast kunnen infrarood panelen ook onopvallend worden geplaatst. Bijvoorbeeld door het gebruik van een spiegel infraroodpaneel. Denk hierbij aan plaatsing in een gang of badkamer.

Gemakkelijk zelf te monteren

Bovendien is een nano infrarood paneel eenvoudig zelf te installeren. Met name de betere panelen maken namelijk gebruik van een goed ontworpen ophangsysteem. Daardoor kan men de panelen in een hand omdraai aan de muur of tegen het plafond monteren.

Bij ouderwetse verwarming moeten altijd gas- en waterleidingen worden getrokken. Daarbij is echt een loodgieter nodig, waardoor de aanleg vaak flink duurder wordt.

U heeft alleen een stroompunt nodig

Bij infraroodpanelen is dat allemaal niet nodig. U kunt uw panelen het best aansluiten in de buurt van een stopcontact. Zorg er dus altijd voor dat er altijd een stroom- of lichtpunt in de buurt is. Uiteraard maakt u bij de installatie gebruik van draden.

Deze moet u wel netjes wegwerken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kabelgoot.

Het plaatsen van een infrarood verwarming

Nano infrarood panelen zijn weliswaar gemakkelijk te monteren. Maar de panelen moeten wel op de juiste plek worden opgehangen. Men wil immers dat een kamer zo gelijkmatig mogelijk verwarmd wordt.

Wanneer u de panelen op een verkeerde plaats monteert. Kan het gebeuren dat er bepaalde plekken in de kamer minder goed warm worden. Daarom moeten de panelen altijd op de juiste plaats worden opgehangen.

In een kleinere kamer is het plaatsen van nano infrarood panelen overigens helemaal niet zo lastig. In een badkamer kan het bijvoorbeeld bijna niet fout gaan. Bij toepassing in een een grotere woonkamer. Is het belangrijk vooraf met een van onze adviseurs te overleggen op welke plaatsen u de panelen het beste kan monteren.

Kies altijd het juiste vermogen

Daarnaast dient u ook rekening te houden met het benodigde vermogen per paneel. Het verwarmingsvermogen van een nano infrarood paneel wordt altijd uitgedrukt in een watt. Wanneer men een te klein paneel gebruikt, wordt de kamer niet warm genoeg.

Een te groot paneel is overigens niet nodig. Dat zorgt echter wel voor meer snelheid in het systeem. Kies daarom altijd voor de juiste balans.

nano infrarood verwarming