IR Verwarming

T500

IR verwarming waarom kiezen steeds meer mensen daarvoor?

Wat zijn de 5 meest genoemde redenen waarom mensen overstappen op ir verwarming. En waarom ze dat doen in plaats van ouderwetse centrale verwarming met wandradiatoren.

5 hele goede redenen die pleiten voor ir verwarming

Waarom ir panelen een hele slimme keuze kan zijn leggen we uit in dit artikel.

In steeds meer woningen kiezen bewoners immers voor verwarming met ir verwarming. Dat komt onder andere omdat ir verwarming op een hele andere manier verwarmt dan ouderwetse vormen van verwarming.

Ir panelen geven namelijk een warmte die vergelijkbaar is met de warmtestraling van de zon. Ten eerste is deze comfortabele manier van verwarmen goed voor het milieu. Ten tweede is het goed voor uw portemonnee. En tegelijkertijd past deze verwarming ook nog eens perfect in iedere inrichting.

 

De directe voordelen van deze vorm van verwarming zijn:

1. Je kunt heel gemakkelijk verwarmen:

De ir panelen zijn eenvoudig te installeren en vragen geen onderhoud

2. Daarbij kun je heel aangenaam verwarmen:

Je verwarmd namelijk prettig en gericht alleen waar u de warmte wilt hebben

3. Ook kun je met infrarood verwarming gezond en veilig verwarmen:

De panelen werken immers zonder gas en geven dus geen brandgevaar

4. En de panelen zijn heel erg mooi:

Zo is er onder andere een prachtig design voor elke toepassing

5. En ook niet onbelangrijk het is een duurzame manier van verwarmen:

Je kunt natuurlijk gebruik maken van duurzame energie en groene stroom

meest-gestelde-vragen-foto-ir-verwarming
ir-verwarming-spiegel-paneel

Maar wat maakt IR verwarmingspanelen nu zo speciaal?

In tegen stelling tot het verwarmen van de lucht met een convectie verwarming. Verwarmd ir verwarming juist met infrarode straling. Precies deze stralingswarmte is vergelijkbaar met de afgestraalde warmte van de zon. Zodoende is ir verwarming comfortabel, volledig veilig en gezond.

In de eerste plaats zorgen de infrarode straling van een ir verwarming dat direct de bouwschil, objecten en aanwezige personen in een
ruimte worden opgewarmd.

Daarna verwarmen op die manier opgewarmde wanden en vloeren weer de luchttemperatuur. Objecten geven de opgeslagen warmte immers gelijkmatig af in de kamers. Dat is nu precies hoe een ir verwarming werkt.

Maar er zijn nog meer voordelen bij deze vorm van verwarming. Maar wat zijn die dan precies?

Met IR verwarming kun je dus gemakkelijk verwarmen

Want de panelen zijn zoals gezegd eenvoudig te installeren. Daarbij vraagt deze verwarming geen onderhoud.

Infrarood panelen zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Een ding hebben alle ir verwarmingen dus met elkaar gemeen. Ze zijn eenvoudig te installeren en vragen ook geen duur onderhoud.

Omdat ir panelen gebruik maken van stroom voor de voeding. Is het natuurlijk niet nodig om bijvoorbeeld een gasleiding of watertoevoer aan te leggen. Precies hierdoor kan ir verwarming zonder lastige bouwkundige aanpassingen snel en gemakkelijk worden geplaatst.

Met weinig technische kennis IR verwarming aansluiten

Zelfs met weinig klus kennis kunt u deze panelen vaak zelfs gemakkelijk ophangen en aansluiten.

Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld ophangbeugels. Deze beugels worden natuurlijk meegeleverd met uw infrarood verwarming. U kunt uw ir verwarming zoals beschreven in de handleiding aan de muur, of aan het plafond bevestigen. Daarnaast heeft u voor de voeding van uw paneel alleen een stroompunt of stopcontact nodig.

Bedien uw verwarming met een thermostaat.

Thermostaten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als eenvoudige niet programmeerbare thermostaat.

Maar ook als een systeem dat werkt met uw smartphone. en zelfs met domotica bediening. Uw eigen wensen bepalen wat u wilt in huis.

ir verwarming thermostaat
ir verwarming wandpaneel

Hoe zit het met het onderhoud van ir verwarming?

Het periodiek onderhoud zoals u je dat kent van de centrale verwarming. Is bij het gebruik van ir verwarming zeker niet nodig. De ir panelen zijn namelijk zo gemaakt dat u probleemloos zonder onderhoud tot wel 30 jaar van de warmte kunt genieten. En dat zelfs zonder onderhoud!

Dus “Eenvoudig monteren, Geen onderhoudskosten en ook nog eens een levensduur van wel 30 jaar!”

 

Aangenaam en gericht verwarmen met IR verwarming

Omdat uw infrarood panelen direct verwarmen. Ligt de gevoelstemperatuur bij infrarood verwarming tot wel 2 graden hoger.

Dat zorgt er voor dat u bij een lagere kamertemperatuur meer warmte ervaart.

Al met al zorgt dat voor een besparing op kosten. Maar ook voor een verhoging van uw warmte en comfort.

Doordat infrarood panelen verwarmen met stralingswarmte. Ervaart u de warmte precies zoals de warmte van de zon. Geniet op die manier elke dag opnieuw van het voordeel van comfortabele stralingswarmte in uw woonkamer.

Stralingswarmte verwarmt zoals gezegd direct. Vandaar dat het niet nodig is om lang te wachten voordat uw kamers zijn opgewarmd. Al na een paar minuten na inschakeling. Zal de aangename stralingswarmte u verwarmen. Dat is niet alleen comfortabel. Maar ook snel en effectief.

Een ander argument voor het gebruik van ir verwarming is dat je eenvoudig per kamer kunt verwarmen. Dat kan zelfs op de door u gewenste temperatuur. Op die manier verwarmt u dus waar u wilt en precies zoals u dat wilt.

 

IR panelen
Infraroodverwarming gezondheid in de keuken

Gezond en veilig verwarmen met ir

Aangezien infrarood panelen werken op stroom. Is er geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging.

Dat komt omdat uw ir paneel geen koolmonoxide uitstoot.Hierdoor is het uitgesloten dat u via de lucht slechte stoffen binnen krijgt. Daardoor kun je gezond en veilig verwarmen zonder brandgevaar.

Ondanks dat uw ir verwarming zorgt voor een hoge afstraal temperatuur. Worden de panelen zelf nooit te warm. Daarmee is brandgevaar, maar ook ongelukken door hitte uitgesloten.

Eveneens bevorderd ir verwarming een gezonde luchtkwaliteit. Er is immers minder rond dwarrelend stof. Zo is er minder kans op irritaties aan luchtwegen.

Dat is niet alleen prettig voor mensen met astma. Het is een gezonde plus voor iedereen.

Smaakvol verwarmen met uw ir verwarming

De panelen hebben immers een prachtig design voor elke ruimte.

Ir panelen zijn er zoals al besproken in zeer veel uitvoeringen en maten. Daardoor is er altijd een infraroodpaneel dat
helemaal aansluit bij uw smaakvolle interieur.

Met een stijlvolle ir verwarming kiest u wat past bij uw woonwensen. Maak een keuze uit panelen met een afwering van glas of metaal. Maar ook bedrukt met een afbeelding is mogelijk. Of voor een functioneel paneel dat u ook kunt gebruiken als een spiegel of krijtbord.

Maar ook kan een ir verwarming onzichtbaar weggewerkt in uw plafond. En opgehangen aan de muur. Voor kamers waar een onopvallende installatie gewenst is. Kunt u de panelen wegwerken in een inlegraster.

Tenzij u natuurlijk kiest ze juist heel zichtbaar te gebruiken met een foto of schilderij. Dan is een plaatsing aan de wand veel beter.

Naast het smaakvolle design. Zijn uw infraroodpanelen plaats besparend. Dat in tegenstelling tot radiatoren of vloerverwarming. Zo maakt uw creativiteit ook ruimte in uw kamers.

wat is IR verwarming
duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen met ir verwarming

Omdat infraroodverwarming werkt op stroom. Is het mogelijk geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Daarmee is ir verwarming bij uitstek geschikt om te combineren met groene stroom.

Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van zonnepanelen. Dan kunt u namelijk zelf de duurzame stroom opwekken voor uw ir verwarming!

Infraroodpanelen hebben dus een heel hoog warmterendement. Maar ook een laag stroomverbruik. Want ze verwarmen de objecten in de ruimte zonder co2 uitstoot.

Daarbij werken infraroodpanelen snel. Deze combinatie zorgt dat infraroodpanelen al snel een flinke besparing op de stookkosten geven. Wel moet een oplossing worden gezocht worden voor het warme water.

Met infraroodpanelen investeert u dus in een groene energiezuinige toekomst. En wel zonder in te boeten op uw wooncomfort.

Ir verwarming is daarmee een verstandige, duurzame investering. U kunt er per jaar veel mee besparen. En zorgt meteen ook voor meerwaarde in uw woning of bedrijfspand.