Infrarood verwarming werking

Infrarood verwarming werking

Wilt u uw huis verwarmen met infrarood, maar weet u niet hoe het werkt? Zoekt u naar een alternatief om een ruimte te verwarmen zonder CV? Dan bent u bij HeatXL aan het juiste adres. Wij leggen graag aan geïnteresseerden en (potentiële) klanten uit hoe infrarood verwarming in zijn werking gaat. Het is namelijk zeker goed te doen om uw huis te verwarmen met infrarood warmtepanelen. Een ruimte verwarmen zonder CV hoeft helemaal niet lastig te zijn. Dus lees gerust verder en ontdek alles over de werking van infrarood.

Infrarood werking als verwarming

Een infrarood verwarming is een mobiele of vaste verwarming. Dit type verwarming kunt u aansluiten als hoofdverwarming. Daarnaast is infrarood verwarming ook bijzonder geschikt als tijdelijke verwarming of extra bijverwarming in ruimtes. Infrarood verwarming werkt namelijk door middel van stralingswarmte. Hierdoor kunt u infrarood verwarmingspanelen zien als een directe verwarming. Net zoals de zon geeft de straling van infrarood verwarming een directe en prettige warmte af. Door zijn werking is een infrarood paneel in staat snel warmte af te geven die eventueel lokaal kan worden ingezet. Meer weten over stralingswarmte? Neem dan eens een kijkje op de straling pagina!

Werking infrarood straling


U kunt uw gehele huis verwarmen met infrarood, maar u kunt ook specifieke ruimtes verwarmen zonder CV. De werking van infrarood verwarming gaat namelijk volgens hetzelfde natuurkundige principe als de straling van de zon. Infrarood geeft namelijk elektromagnetische golven af. Wanneer deze golven op een object in hun straling stuiten, dan wordt er direct een deel van de energie van de golf omgezet in een aangename warmte. Hierdoor is voor optimale werking van infrarood verwarming belangrijk om rekening te houden met eventuele objecten en aanwezige stoffen in de ruimtes. Bovendien is de exacte stralingswarmte afhankelijk van de luchtweerstand. In tegenstelling tot een traditionele verwarming werkt een infrarood warmtepaneel namelijk niet met luchtstromingen, maar met golven.

Verwarming aansluiten

Voor optimale infrarood werking moet u dus rekening houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan het oppervlak van de ruimte in kwestie, de aanwezigheid van muren of diverse objecten en uw persoonlijke wensen wat betreft de temperatuur. Dit alles voor een zo hoog en goed mogelijk rendement. Daarnaast is het ook verstandig om na te denken over de manier waarop u de verwarming gaat aansluiten. Wilt u bijvoorbeeld een digitale en programmeerbare thermostaat met diverse ontvangers? Wat voor ontvangers zou u willen? Er komt dus stiekem nog wel wat bij kijken. Heeft u geen idee hoe u de infrarood verwarming moet aansluiten? Onze deskundige adviseurs staan u graag te woord.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!