Infrarood verwarming ervaringen

ERVARING


Waarom kiezen klanten voor infrarood verwarming en welke ervaringen hebben zij.


Neutrale verklaringen zijn moeilijk te vinden


Wanneer men een infrarood verwarming wil kopen zoeken veel geïnteresseerden naast informatie over de technische gegevens, informatie over de prijs en de kwaliteit van het beoogde product. Dergelijke technische informatie kunt u op deze website ook vinden op de download pagina.


Graag zoeken mensen ook naar neutrale informatiebronnen voor het vergaren van informatie over gebruikservaringen van klanten met leveranciers of producenten.


Daarbij wordt veelal naar wetenschappelijke studies, testen, meningen in Online-Fora en klantenbeoordelingen van of bij webshops gezocht. De ervaring van andere gebruikers van infrarood verwarming beïnvloedt dan de aankoop in positieve of negatieve zin.


Helaas is een negatieve ervaring met een specifiek product niet altijd te wijten aan het product zelf.

Vaak spelen het advies of soms juist het niet inwinnen van advies, of een verkeerd voorgesteld beeld van een product een belangrijke rol bij de uiteindelijke gebruikservaring.


Bij het zoeken naar passende infrarood verwarming en infrarood panelen valt al snel op, dat er over het algemeen maar zeer weinig neutrale informatie te vinden is. De discussies op Online-Fora is vaak vooringenomen met vooroordelen, verborgen reclame of doelgerichte valse informatie.


We hebben goed om ons heen gekeken en alle belangrijke klantgetuigenissen, ervaringen en veel gestelde vragen, die we in de fora en vragenrubrieken gevonden hebben geëvalueerd en samengevat. Ook hebben wij gekeken naar de meest gestelde vragen door onze eigen klanten. Het betreft de meest gestelde vragen die wij de afgelopen 7 jaar ontvingen in adviesgesprekken en vragen aan ons gesteld via e-mail en onze chat service.


Kopers zijn geintresseerd in het stroomverbruik


Naar welke ervaringen en welke vragen wordt het meest gezocht op internet? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij diverse fora en informatiekanalen over de toepassing van duurzame energie evenals vragenportalen naar overeenkomende interessegebieden en soortgelijke ervaringen geanalyseerd.


Daarbij werd duidelijk, dat de potentiële kopers van een infrarood verwarming hoofdzakelijk zoeken en vragen naar de volgende informatie in volgorde van afnemende prioriteit:


1) Stroomverbruik (Hoeveel stroom verbruikt een infrarood verwarming?)


2) Kosten (Wat kost een infrarood verwarming?)


3) Gezondheid (Welke werking hebben de warmtestralen?)


4) Techniek (Wat is de beste Infrarood verwarming?)

Producenten informeren over producten


De producenten en leveranciers van infrarood verwarmingen vermelden naar onze ervaring op hun website liever hun eigen communicatieprioriteiten en de specifieke eigenschappen van hun eigen producten.


Daarbij gaan ze in op


1) de werking van de warmtestralen


2) het design en materiaal


3) de gebruikte techniek


4) het energiebesparingseffect


Het voor eindgebruikers belangrijke thema "Stroomverbruik en stroomkosten" wordt in het gros van de reclameuitingen van de producenten minder uitvoerig of totaal niet behandeld. Tijdens onze check kunnen we bijvoorbeeld slechts drie producenten vinden die een voor minder ervaren eindgebruikers overzichtelijk rekenmodel aanbieden.


Navraag van ervaringen met infrarood verwarming


Grootschalige onderzoeken naar de tevredenheid met infrarood verwarming zijn er maar weinig. Bij een onderzoek uitgevoerd onder diverse gebruikers, klanten en potentiële klanten van ons bedrijf in 2014 is het merendeel van de ondervraagden tevreden:


Het gezondsheids- en comforteffect van infraroodverwarming werd als belangrijkste koopcriterium van een infrarood verwarming genoemd. Deze wordt ook bij het gebruik in meerderheid als zeer positief aangemerkt.


Positief werd ook het stroomverbruik en stroomkosten beoordeeld. Hoewel deze bij aanvang vaak defensief hoger werden ingeschat, waren sommige kopers toch nog verrast dat het verbruik van infrarood verwarming conform de opgave lager was dan de verwarmingskosten met hun ouderwetse verwarming.


Ook over de aangeleverde informatie van het product was men over het algemeen tevreden. Hoewel er ook deelnemers waren die aangaven, dat ze in het verleden slecht geïnformeerd waren door ondeskundige leveranciers, waarbij energiekosten meer dan het dubbele waren van de aangeleverde prognose. In de meeste gevallen maakte deze personen gebruik van laag temperatuur verwarmingspanelen met een lage aanschafprijs. In een aantal gevallen waren deze panelen zelfs ten onrechte aan hen aangeboden als energiezuinige infraroodpanelen. Wij horen steeds vaker dat dit gebeurt. Let dus goed op als u een infrarood verwarming koopt. Warmte panelen met een lage paneel temperatuur hebben een hoog verbruik en zijn niet erg energiezuinig! Ook al wil uw leverancier u anders laten geloven! Wij weten dit door het uitgebreid testen en keuren van deze producten.


Ervaringen met infrarood verwarming op Online-Fora


We hebben naar relevante fora gekeken en de meest gehoorde klantenstemmen, meningen, beoordelingen en klantervaring samengevat:


Positieve ervaring van de ondervraagde klanten:


De warmtestraling van infraroodpanelen wordt als zeer aangenaam ervaren Het binnenklimaat is met infrarood verwarming voor allergische personen belangrijk verbeterd De mooie aansprekende afbeeldingen en mogelijke verschillende designs spreken klanten erg aan De eenvoudige montage en aansluiting van de panelen spreekt vooral de doe-het-zelf klanten aan Als bijkomend voordeel noemt men de doelgerichte droging van vochtige muren en vloeren Eenvoudige regeleling van de teperatuur per ruimte met een thermostaat Over het algemeen lagere stookkosten en verhoging van het comfort


Schrijft u ons uw ervaring?
Heeft uzelf ervaring met infrarood verwarming of heeft u infrarood verwarming bij ons bedrijf aangeschaft?
Stuurt u dan een E-mail aan info@heatxl.com met uw mening en positieve of negatieve ervaring betreffende uw infrarood ervaring. U kunt ons ook foto's toesturen van uw project. Wij verzamelen beoordelingen en toepassingen en zetten deze op onze website bij het onderdeel projecten ter informatie voor andere gebruikers. Zo willen wij een behulpzame schat aan ervaring voor geintresseerden in de infrarood techniek opbouwen.