Infrarood calculatie is eenvoudig

T500

Infrarood calculatie is eenvoudig

Infrarood verwarming berekeningen zijn niet zo moeilijk. Overigens is het ten eerst wel belangrijk dat voldoende vermogen gekozen is. Hierdoor kunnen de panelen optimaal gebruik maken van hun hoge rendement..

Ten tweede haalt u bij een juist gekozen vermogen de grootste besparing. Ten slotte geeft deze combinatie het beste comfort.

Hiervoor is doorgaans tussen de 60 en 100 watt verwarming per vierkante meter nodig. Kortom vraag onze specialisten altijd om advies. Onder andere om een verkeerde keuze te voorkomen.

Hoeveel watt is nodig

Omdat infrarood verwarming berekenen het best vooraf kan gebeuren. Moet u zich realiseren dat de panelen verkrijgbaar zijn verschillende wattages. Het benodigde wattage van uw infrarood verwarming is daarbij immers ook afhankelijk van de grootte van uw kamer. Bovendien speelt ook de isolatie van uw huis een rol.

Indien de behoefte aan warmte groter is. Bijvoorbeeld omdat er spraken is van slechte isolatie. Daarbij zijn er bovendien mensen die gewoon behoefte hebben aan een hogere temperatuur. Bijgevolg zal dan bij infrarood verwarming berekenen een hoger vermogen nodig zijn.

Ook kunnen grote of veel objecten de warmte beïnvloeden. Hierdoor is ook weer sterkere infrarood verwarming nodig. Om intussen optimaal gebruik te maken van de stralingswarmte. Is het vaak beter een paar kleinere panelen verdeeld in de kamer te gebruiken.

Dat werkt voor de verdeling van warmte immers beter dan een groot infrarood paneel.

Berekenen bij de trap

 

Vuistregels bij infrarood verwarming berekenen

Wilt u tenslotte berekenen hoe groot het paneel moet zijn? Om daarna te bekijken welk wattage uw infrarood verwarming moet hebben? Dan moet u eerst moet u vaststellen hoe het zit zit met de isolatie. Hieruit volgt namelijk het benodigde wattage.

Omdat de maat van uw infrarood verwarming afhangt van de grootte van de kamer. Maar ook van de isolatie en het aantal buitenmuren. Indien u een grote kamer met slechte isolatie wilt verwarmen met infraroodpanelen. Dan is het beter om meerdere infraroodpanelen te gebruiken.

U kunt dan bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren plaatsen. Op die manier krijgt u een betere verwarming dan bij het plaatsen van een groot 1200 watt model.

Hiermee zorgt u er namelijk voor dat er een betere warmteverdeling is. Daarbij is het gebruik van meerdere infrarood panelen is bewezen beter.

Ook geeft de volgende tabel u een overzicht van het benodigde vermogen wanneer u een infrarood verwarming wil berekenen. Infrarood verwarming berekenen is op deze manier niet zo moeilijk. En komt u er zelf niet helemaal uit? Lees hier dan meer informatie over verbruik.

aantal buitenmurengoede isolatienormale isolatieslechte isolatie
 150 Watt/m² 70 Watt/m²100 Watt/m²
 260 Watt/m² 80 Watt/m²110 Watt/m²
 370 Watt/m² 90 Watt/m²120 Watt/m²
 480 Watt/m² 100 Watt/m²130 Watt/m²

Deze waardes zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden. Op die manier weet u zeker dat uw infrarood verwarming goed berekend is. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!