Infrarood verwarming test en keuring

TEST EN KEURING


welkom in de wereld van infrarood verwarming


Met het besluit om door door middel van infrarood verwarming de zon in huis te halen komt meestal ook de wens om zich te verdiepen in de verschillende fabrikanten en hun modellen. De aanschaf van een nieuwe infrarood verwarming is immers een investering voor de volgende tientallen jaren.


Als u infrarood verwarming wilt aanschaffen wordt u bedolven onder informatie van allerlei leveranciers; de ene aanbieder belooft nog meer dan de ander. Elke fabrikant lijkt opeens een gerenommeerd A-merk te zijn en alle leveranciers claimen jaren ervaring te hebben...


Ziet u bij uw zoektocht naar infrarood verwarming ook door de bomen het bos niet meer? Dat is begrijpelijk, want er wordt u van alles wijsgemaakt. Maar vertelt de leverancier u wel het juiste verhaal? en geeft men u voldoende inzicht in de werking van het beoogde product?


Deze webpagina biedt u houvast bij de zoektocht naar een infrarood verwarming die aansluit bij uw verwarmingswens en kwaliteitseisen.

Het is verstandig goed te letten op de deskundigheid van uw vakman want er zijn zeer goede leveranciers en fabrikanten maar helaas ook hele slechte en ook in deze markt goedkoop is meestal duurkoop.


Wilt u leveranciers bezoeken?


Dan is het verstandig om de infrarood verwarming op dezelfde punten te controleren met behulp van de infrarood verwarming checklist. Zo let u in de korte tijd in de showroom niet alleen op wat u wel of niet mooi vindt, maar verzamelt u ook belangrijke en praktische informatie. Dat is handig om achteraf leveranciers goed met elkaar te kunnen vergelijken.


Infrarood verwarming kopen, Gebruik de gratis checklist?


Top 10 wat leveranciers u vaak niet vertellen


  • Dat laag temperatuur infraroodpanelen eigenlijk elektrische verwarming is
  • Dat paneeltemperatuur belangrijker is dan het vermogen
  • Dat elektrische warmtepanelen niet energiezuinig zijn
  • Dat moduleren geen zin heeft bij een infrarood verwarming
  • Dat het niet klopt dat alle infrarood verwarming gelijk is
  • Dat goedkoop vooral bij dit product vaak duurkoop is
  • Dat fabrieksgarantie een schijngarantie kan zijn
  • Dat het verstandig is vooraf de producten te kunnen zien
  • Dat u zaken moet doen met een deskundige leverancier
  • Dat u altijd moet vragen naar klantbeoordelingen of referenties

Waar vind ik testresultaten van infrarood verwarming?


Naast overleg met een deskundige vakman vertrouwen veel verbruikers op de gefundeerde testresultaten met betrekking tot de veiligheid en de werking van een infrarood verwarmingsysteem. De uitkomsten uit dergelijke testen en gegevens uit bijvoorbeeld veiligheidscertificaten kunnen u als potentiële koper belangrijke inzichten geven bij de keuze voor het best passende infrarood systeem voor uw toepassing..


Testresultaten van infrarood verwarming en infrarood stralers


Veel informatie over de werking van een infrarood verwarming staan vermeld op de technischespecificaties van een product. Hier kunt u gegevens vinden over bijvoorbeeld: het wattage en indicatie van verbruik, de maatvoering van het paneel, het gebruikte materiaal, de paneeltemperatuur (heel belangrijk!), welke keuringen zijn uitgevoerd met verwijzing naar het bijbehorende certificaat. (vraag daar altijd naar!), de leverancier en merknaam, de van toepassing zijnde garanties etc.


Keurmerk, normen en certificaten voor infrarood verwarming


Infrarood verwarming moeten aan belangrijke eisen en keuringsstandaarden voldoen. Om zeker te zijn van deze eisen moeten infrarood verwarmingen worden getest naar deze normen. Pas bij positief resultaat worden de bijbehorende keurmerken en certificaten uitgereikt. De onafhankelijke keuringen en certificaten kunnen aan u als potentiële koper belangrijke zekerheden en verder inzicht geven in een product.


TÜV test infrarood verwarmingen


De met TÜV gemerkte infrarood verwarmingen werken veilig en efficient. De TÜV test infrarood verwarmingen op: Veiligheid van het product (gaat het "veilig" kapot) Efficieëtie van de afzonderlijke componenten Gebruikseigenschappen van het gehele product


Met zijn product testen test de TÜV niet alleen de delen, maar het gehele infrarood systeem op technische veiligheid.


Er zijn verschillende TÜV keurmerken: TÜV Nord TÜV Süd TÜV Rheinland TÜV Saarland TÜV Thüringen


RoHS gecertificaat voor infrarood verwarming t.a.v. gevaarlijke stoffen


Naar Europeesche richtlijnen zijn infrarood verwarmingen die een RoHS-certificaat hebben vrij van schadelijke stoffen. De infrarood verwarming moet dan wel getest zijn volgens de geldende RoHS voorschriften.


CE- Communauté Européenne certificaat voor infrarood verwarming


Met het CE-keurmerk geven infrarood verwarmings fabrikanten aan dat ze zich bij de productie aan de geldende EU normen en richtlijnen gehouden hebben. LET OP! Er bestaat ook een afwijkende CE keur die vaak in China gehanteerd wordt. Deze staat voor: "China Export". Dat zegt dus niets over de kwaliteit van een product!


EMV - Elektromagnetische Verträglichkeit voor infrarood verwarming


De EMV stelt de inachtneming van de Duitse en Europeesche normen zeker. Infraroodpanelen met dit keurmerk gelden als elektromagnetisch geschikt. Ze produceren dus geen sterke elektromagnetische velden en zorgen niet voor afwijkingen en blindstromen in de rest van het elektronisch circuit dat is toegepast in een woning of bedrijfspand.


GS-Keurmerk - Geprüfte Sicherheit voor infrarood verwarming


Het GS-keurmerk geeft gebruikers de zekerheid dat producten op veiligheid zijn getest en bovendien vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij infrarood verwarming is het bijvoorbeeld van belang dat gebruikte lakken geen giftige stoffen afgeeft bij opwarming. Goedkope lakken uit China, van buiten de EU of het Oostblok staan bekend om de giftige eigenschappen van hun lakken.


VDE-Keurmerk voor infrarood verwarming.


De VDE test electrische apparatuur op hun verbruik en levensduur, veiligheid en garantie. Daarom kunnen niet alleen de kosten van de infrarood verwarming met het VDE keurmerk ingeschat worden,maar VDE-apparatuur waarborgt ook de veiligheid van het product aangaande electrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren. Er zijn heel weinig infraroodpanelen met een VDE keurmerk, indien een infrarood verwarming een VDE keurmerk heeft weet u zeker dat u kwaliteit in handen heeft.


DIN-9001/9000 voor infrarood productie verwarming


DIN-9000 und 9001 zijn kwaliteitsnormen met betrekking tot de productie van infrarood producten. Voor de toekenning kunnen producenten van infraroodpanelen zich laten certificeren. Kern van deze norm is dat de vervaardiging van de gebruikte verwarmingscomponenten van begin tot eind gedocumenteerd en terugvolgbaar moet zijn. Tevens moet aan bepaalde kwaliteitsrichtlijnen die zich voornamelijk toespitsen op de productie gerelateerde zaken worden voldaan.


Buiten de hierboven beschreven keurmerken, normen en certificaten, zijn er nog meerdere testen en toekenningen die producenten en handelaren vrijwillig ondergaan en kunnen krijgen. Vraag uw leverancier altijd naar eventueel extra beschikbare testen en uiteraard vraagt u ALTIJD om referenties.


Produkt testen en recenties van klanten


Bepaalde leveranciers staan hun klanten toe persoonlijke productbeoordelingen of recensies van gekochte producten en/of diensten te geven. Dergelijke beoordelingen en testen van klanten kunnen u helpen bij het vergelijken. Vraag of uw leverancier ook deze mogelijkheid geeft. Wij stellen uw mening erg op prijs en hopen dat u ons na uw aankoop beoordeelt.


Gebruikersfora en gebruikersportalen op internet


Voorts bieden interactieve gebruikersportalen en fora van installatie- en verwarmingsmonteurs de mogelijkheid uw persoonlijke ervaringen te delen en uit te wisselen. Belangstellenden kunnen vragen stellen en krijgen ook gefundeerde vakinhoudelijke antwoorden, waardevolle tips en informatie over infraroodverwarmingen.


Goed advies is en blijft belangrijk!


Infraroodpanelen voor verwarming binnenshuis is voor Nederland en België een relatief nieuwe methode van verwarming. Belangstellenden doen er goed aan zich voor de aanschaf van een infraroodpanelen goed te laten voorlichten door een deskundige vakman. Ervaren adviseurs weten welke infrarood verwarming voor welke doeleinden geschikt zijn en welke producenten en modellen zich al bewezen hebben. Tevens kunnen deze specialisten u indien gewenst van referenties voorzien.