Infrarood verwarming prijs

PRIJS


Prijs en prijsfactoren bij infraroodpanelen


Wat kost een infrarood verwarming en welke factoren beinvloeden de prijs?


Wie met infrarood verwarming de zon in huis wil halen heeft keuze uit enorm veel mogelijkheden en modellen. voor verschillende doeleinden ook variëren de panelen in afmetingen, design en extra functies.


Welk model de beste keus is hangt vaak af van het verwarmingsdoel,de beoogde ophangplaats en natuurlijk uw persoonlijke smaak.


De prijs voor infrarood verwarmingen start vanaf een bedrag van onder de honderd Euro voor de eenvoudige niet erg energiezuinig elektrisch warmtepanelen met een lage efficiëntie, tot ruim over de 1.000,- euro voor kwalitatief hoogwaardige en zeer energiezuinige systemen.


Ook extra grote panelen of infrarood verwarming in speciale uitvoeringen of voor bijzondere toepassing hebben vaak een hogere aanschafprijs. Het prijsverschil van infraroodpanelen hangt niet altijd alleen af van de afmeting en de kwaliteit van de infrarood verwarming.

Er zijn verschillende factoren die de prijs beinvloeden. Wie deze factoren kent kan de prijs/kwaliteitsverhouding van het aanbod beter inschatten.


Naast de kosten voor het materiaal, de componenten en productie wordt de prijs van infrarood verwarming nog door andere factoren beinvloed. De volgende zaken spelen hierin ook een belangrijke rol:


Het merk van de infrarood verwarming De producent en/of productieplaats van de panelen De afmeting en het vermogen van het infraroodpaneel Het productieproces en de kwaliteit van de gebruikte materialen Eventueel speciale garanties en keuringen (bovenop de minimumvereisten) Bijgeleverde keurmerken en certificaten Het eventueel persoonlijke ontwerp en speciale uitvoeringen (spiegel, schilderij, krijtbord, afbeeding etc.) De mogelijkheden van montage en het bijgeleverde montagesysteem (muur,plafondmontage, pendel etc.) Het aanbod van mogelijke toebehoren en regelingen (thermostaat,handoekrek, vrijstaande voet, etc.) De algehele energiezuinigheid en het verbruik van het eindproduct


Prijsfactor: Afmeting en vermogen van het infraroodpaneel


De belangrijkste efficiëntiefactoren van een infrarood verwarming zijn de afmeting, het vermogen en de paneeltemperatuur. Bepalend voor de juiste keuze van maatvoering en het vermogen van de beoogde infrarood verwarming is de warmtevraag en grootte van de te verwarmen ruimte.


Zo kan het bijvoorbeeld bij grotere ruimtes warmtetechnisch en energetisch gunstiger zijn meerdere kleine infrarood verwarmingen aan te brengen in plaats van een grote straler. Ervaren infraroodadviseurs wijzen u als het goed is duidelijk op de mogelijkheden en consequenties van bepaalde keuzes. Omdat kleinere infrarood verwarmingen in verhouding met grotere afmetingen en vermogens duurder zijn moet u in dergelijke gevallen rekening houden met een hogere prijs.


Ligt bijvoorbeeld een eenvoudige infraroodverwarming met 600 Watt op 220 Euro dan betaalt men voor twee verwarmingspanelen van 300 Watt, met dezelfde uitvoering ongeveer 300 Euro.


Prijsfactor: optische uitvoering en functie's van de infrarood verwarming


Een groot deel van de aangevoerde factoren hangt af van de toepassingsvorm en te verwarmen ruimte. Indien u wenst dat uw nieuwe infrarood verwarming niet alleen optisch door kleur of textuur, maar ook functioneel is, dan kunnen speciale modellen nodig zijn. Zo kunnen badkamers met spiegelpanelen verwarmd worden, in woonkamers met schilderijen en kinderkamers of keukens wellicht met krijtborden.


Gangbare prijsvoorbeelden in de categorie infraroodverwarmingen met 300 Watt vermogen. Het genoemde prijsnivo is gebaseerd op energiezuinige infrarood verwarming, niet op goedkope onzuinige elektrische warmtepanelen met een paneel temperatuur lager dan 95 graden.


Infraroodverwarming Spiegel - Prijs: ca. 300 € Infraroodverwarming Krijtbord - Prijs: ca. 400 € Infraroodverwarming Foto - Prijs: ca. 180 € Infraroodverwarming Afbeelding - Prijs: ca. 270 Euro


In vergelijking hiermee zijn er ook eenvoudigere uitvoeringen van infrarood verwarming met een zelfde vermogen voor een lagere prijs: Infraroodverwarming Plafond - Prijs: ca. 280 € Infraroodverwarming Standaard - Prijs: ca. 220 € Ter indicatie een elektrisch warmtepaneel in deze uitvoering kost ongeveer 100 euro vraag onze adviseurs naar de nadelen hiervan.

Prijsfactor: Merk en speciale uitvoeringen van infrarood verwarming


De eventuele meerprijs voor bekende merken en producenten betalen kopers graag, omdat ze liever van een ervaren fabrikant kopen die een goede naam heeft opgebouwd. Vaak hebben deze leveranciers en fabrikanten betere certificaten en zijn de producten zwaarder getest dan panelen van andere leveranciers. Producenten of leveranciers die infrarood verwarming aanbieden die voldoet aan de wettelijke eisen en eventuele speciale aanvullende certificaten die zijn getest en beproefd door bevoegde instanties krijgen hiervoor een predicaat.


De verschillende keurmerken en certificaten bevestigen dat de geteste infrarood verwarmingen bijvoorbeeld bijzonder milieu- en klimaatvriendelijk zijn of dat ze wat betreft veiligheid met kwaliteitsnormen zijn beproefd. De kosten voor deze procedures zijn naar verhouding in de prijs ingecalculeerd.


Prijsfactor: Thermostaten, regelaars en verdere toebehoren


Niet alle infrarood verwarmingen zijn standaard met een thermostaat of regelaar uitgerust. Om de afgegeven warmte goed naar de vraag en comfortwens te kunnen regelen zijn er verschillende toebehoren leverbaar. Zo zijn er regelbare thermostaten met prijzen van € 50,- tot € 75,- en voor een regelbare thermostaat met 1-kanaal-met tussen stekker moet men ongeveer ongeveer € 25,- tot € 30,- rekenen.


De in eerste instantie gunstig geprijsde infrarood verwarming kan door de extra kosten voor ophangsystemen, thermostaten en regelaars of andere toebehoren en wensen op het eind op de zelfde prijs komen als een infrarood verwarming systeem dat daarmee als pakket standaaard is uitgerust. Indien u twijfelt over de prijs die u is aangeboden voor een product van een andere leverancier is het altijd verstandig om een second opinion te vragen bij onze specialisten. Dat is vrijblijvend en kost u niets.


Prijsvergelijking kan lonen


Het loont om de verschillende bronnen zoals uw plaatselijke vakhandel, verschillende producenten en Online-Shops vooraf met elkaar te vergelijken. De minder bekende en vaak kwalitatief mindere merken werken met handelaren en wederverkopers die zelf hun prijs mogen bepalen. Vaak vindt u verschillende prijzen voor dezelfde infrarood verwarming.


Het is daarom verstandig u te richten tot een erkende specialist die werkt met gerenormmeerde A merken van een degelijke kwaliteit. Bezoek indien mogelijk altijd de showroom van uw leverancier, u wilt immers weten wat u koopt. Het is niet verstandig zaken te doen met een internet verkoper die vanaf zijn zolderkamer zijn bedrijf runt. U weet vaak niet welk product u koopt en wordt zelden deskundig geholpen. Deze bedrijven hebben weinig financiële buffers om u goed te helpen in het geval van een garantie.


Kies dus voor een deskundige en gerenommeerde leverancier dat geeft u prijszekerheid en garandeert u van een goede kwaliteit en service. Op deze manier profiteert u vele tientallen jaren van een energiezuinig en efficiënt verwarmingssysteem en bent u nu al klaar voor de toekomst.