Infrarood verwarming ja of nee

infrarood verwarming ja of nee

Infrarood verwarming ja of nee?

Hoe zit het nu echt in elkaar?


Dit is een pagina over de onkunde van malafide leveranciers in infrarood land,


Langzaam maar zeker dringt het door: infrarood verwarming is de energiezuinige verwarming van de toekomst. Steeds meer mensen stappen over op deze duurzame manier van verwarmen. Het is voor Nederland en Belgie een branche in opkomst en er komen steeds meer partijen die zich op deze markt gaan begeven. Rijp en groen door elkaar. Infrarood verwarming van zeer goede kwaliteit wordt nagemaakt en in de markt gezet als een concurrerend en vergelijkbaar product. Dat de warmteopbrengst van deze laagwaardige infrarood verwarmingen een stuk minder is dan bij het originele hoogwaardige paneel kun je aan de buitenkant niet zien. Natuurlijk krijgt u dat vooraf ook niet te horen van de leverancier.


Hetzelfde is gebeurd in de markt van bijvoorbeeld zonnepanelen. Nieuwkomers en web-verkopers presenteren zich als infrarood specialist en vullen op hun manier gaten in de markt. Als gevolg hiervan schieten mooie verkooppraatjes en opgesmukte websites als paddenstoelen uit de grond. Met lage prijzen proberen deze bedrijven u als potentiële koper te verleiden om uw infrarood verwarming te kopen.

Op basis van onafhankelijk product onderzoek kunnen infrarood verwarmingen goed met elkaar vergeleken worden en kan een gefundeerde keus gemaakt worden. Helaas is er voor infrarood verwarming nog niet veel van dergelijke onderzoek beschikbaar. Het is nu vooral een kwestie van de betrouwbaarheid van uw leverancier. Hoe het komt dat u zeker bent van de goede kwaliteit en prestaties van HeatXL infarood verwarming kunt u verderop in deze tekst lezen.


Allereerst willen wij u meer uitleg geven over ogenschijnlijk "goedkope" laagwaardige infraroodpanelen.


Hoe komt het dat een laagwaardige en daardoor vaak "goedkope" infrarood verwarming niet energiezuinig is?


De lage oppervlaktetemperatuur van dergelijke panelen is meestal (veel) lager dan 90° C. Dat maakt dat deze panelen gewoon een elektrische verwarmingselementen zijn. Deze panelen produceren nagenoeg geen reflectieve infraroodstraling. Dat is ook het geval bij de zogenaamde hybride panelen, deze panelen bieden een combinatie van convectiewarmte en infraroodstraling.


Ook infrarood verwarming met een extra afdeklaag kennen dit probleem. Deze laag remt de warmteoverdracht, waardoor een te lage oppervlaktetemperatuur ontstaat. Meerdere kleinere verwarmingselementen onderling verbonden door kwetsbare bedrading of gloeidraden in plaats van een groot verwarmingselement staan bekend om slechte prestaties en een kortere levensduur. Een te dun warmte element met te weinig isolatie- en reflectiemateriaal in het paneel geeft onnodig warmteverlies en kans op verkleuringen aan de wand of het plafond.


De garantie die men op deze panelen verleent heeft enkel betrekking op de werking, maar zeker niet op de energiezuinigheid en goedkoop wordt duurkoop. Helaas staan eerder genoemde voorbeelden garant voor een veel hoger energieverbruik tot wel meer dan 100%. En zo blijken de op het eerste oog flitsende panelen een waardeloze investering waar u spijt van krijgt. Want ook in deze markt is goedkoop...duurkoop.


HeatXL infrarood verwarming werkt met infraroodpanelen met een perfect rendement, de keuringen die op deze panelen zijn toegepast\ geven u het vertrouwen dat u een aanschaf doet in de best presterende infrarood verwarming op de markt! De ontwikkelingen in de wereld van infrarood verwarming staan niet stil. HeatXL infrarood panelen maken gebruik van gepatenteerde ESH techniek. Door toepassing van deze techniek zijn de panelen tot wel 30% effectiever dan andere merken in de markt.


Op HeatXL infrarood verwarming kunt u vertrouwen. HeatXL infrarood verwarming heeft als bedrijf meer dan 10 jaar ervaring. De fabrikant van onze panelen is marktkeider in Europa en sinds 1994 actief.


De samenstelling van de juiste componenten voor het verwarmingselement is door de jaren heen verder verbeterd. Deze componenten zorgen afhankelijk van de spanning in het elektriciteitsnet voor een hoge ongevaarlijke oppervlaktetemperatuur van 100° tot bij sommige panelen zelfs 190° Celcius. Door het vermijden van extra lagen aan de afstralingszijde en een goede isolatie aan de achterkant kant van onze panelen is het energieverlies tot een maximium beperkt


Met name de oppervlaktetemperatuur van een infrarood verwarming is bepalend voor het rendement. Voor de infraroodpanelen van HeatXL betekent dit in de praktijk dat een 10° Celcius hogere oppervlaktetemperatuur van het paneel een extra warmtestraling geeft van bijna 40% bij eenzelfde energiegebruik.


Kijk bij uw zoektocht naar een infrarood verwarming dus niet alleen naar de prijs en laat u deskundig voorlichten door onze adviseur. Laat onze specialisten u uitleggen waarom onze klanten kozen voor een hoogwaardige infrarood verwarming in plaats van een ogenschijnlijk "goedkoop" internet alternatief.


Onze specialisten staan voor u klaar.