Infrarood verwarming installeren

infrarood verwarming installeren

Infrarood verwarming installeren

simpel monteren en meteen besparen


Infrarood verwarming bespaart tot wel 50% op uw energiekosten. Infrarood verwarming is energiezuinig omdat men objecten verwarmt en niet de lucht. De panelen worden eenvoudig aan het plafond of tegen de muur bevestigd en aangesloten op de stroom.


Een infrarood verwarming is eenvoudig te installeren, in deze korte uitleg vertellen wij u hoe dat werkt en wat u moet doen. U zult zien, energiebesparen was nog nooit zo eenvoudig!


Infrarood verwarming monteren


Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages. De maat en het wattage is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. Op onze website kunt u meer informatie lezen over de juiste keuze voor uw woning.


Infrarood verwarming en het (meegeleverde) bevestigingsmateriaal


Een infrarood verwarming kan aan het plafond worden gemonteerd met beugels, of direct aan de muur worden bevestigd met bouten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing en schakel indien u twijfelt altijd een deskundige monteur in!

Meestal worden bevestigingsmaterialen voor montage op de muur standaard meegeleverd. Bij sommige panelen is voor bevestiging aan het plafond een speciale aansluitbeugel nodig. Vraag dit na bij uw aankoop


Infrarood verwarming monteren stap 1: een boormal gebruiken


Bepaal de plaats waar u de infrarood verwarming wil ophangen. Gebruik de meegeleverde boormal of maak deze zelf eenvoudig van karton of hardboard.


Infrarood verwarming monteren stap 2: aftekenen van de gaten


Houd de boormal stevig vast en bepaal met een waterpas de uitlijning van uw infraroodpaneel. Teken de gaten af met een potlood en controleer alle punten extra voor de zekerheid.


Infrarood verwarming monteren stap 3: de gaten boren


Gebruik een stevige boormachine om de gaten voor de infrarood verwarming in de muur te maken. Boor niet veel verder in de muur dan de lengte van de pluggen.Sommige boormachines hebben een hulpstuk dat u help bij het vaststellen van de juiste boordiepte. Het is slim om een stofzuiger in de buurt te houden om direct het boorstof af te zuigen.


Infrarood verwarming monteren stap 4: pluggen en schroeven aanbrengen


Nu kunt u de pluggen in de geboorde gaten aanbrengen en de montageschroeven waaraan uw infrarood verwarming komt te hangen indraaien. U plaatst het infrarood paneel vervolgens eenvoudig aan de montagepunten op de achterzijde van het paneel.


Infrarood verwarming aansluiten stap 5: op de stroom aansluiten


Uw infrarood verwarming is nu aangebracht en hangt veilig op zijn plek. U kunt nu uw paneel aansluiten op de stroom door de stekker in het stopcontact aan te brengen.