Infrarood verwarming is gezond

T500

Is infrarood verwarming wel goed voor uw gezondheid?

Is infrarood verwarming gezond? Dat is een veel voorkomende vraag bij de oriëntatie op infrarood verwarming. Het juiste antwoord is ‘Ja’. Infrarood verwarming werkt met gezonde infraroodstraling. Infraroodstraling heeft een gezonde werking op het lichaam.

Infraroodstralen zijn vergelijkbaar met de warmtestralen van de zon met één belangrijk verschil: bij een infrarood verwarming worden alléén de gezonde infrarood stralen zonder schadelijke UV-stralen uitgezonden.

Wanneer de infraroodstralen door de huid worden geabsorbeerd ontstaat een prettig warm gevoel dat lijkt op zonnewarmte.

Hierdoor wordt de bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd. HeatXL infrarood verwarming heeft hierdoor net als de infraroodstraling van de zon, een positief effect op je gezondheid. Infrarood verwarming wordt al jaren gebruikt in medische toepassingen om het herstelproces te verbeteren. Vooral bij spierpijn en gewrichtspijnen biedt infrarood straling uitkomst.

Is infrarood verwarming wel goed voor uw gezondheid
Infrarood verwarming en luchtkwaliteit

Infrarood verwarming en luchtkwaliteit

In een gezonde leefomgeving speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol. De luchtvochtigheid en aanwezigheid van stofdeeltjes en huismijt bepalen de kwaliteit van de lucht.

Anders dan bij conventionele vormen van verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd door middel van convectie, verwarmen infraroodpanelen objecten zoals; muren, meubels en plafonds.

Hierbij vindt geen circulatie van stof en huismijt plaats. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en dat is met name voor mensen met
allergieën of luchtwegproblemen een groot voordeel.

Luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid is van belang voor een gezond leefklimaat. Infraroodverwarming biedt hierin vele voordelen ten opzichte van een conventioneel verwarmingssysteem dat juist de lucht opwarmt.

Het opwarmen van lucht heeft een negatief effect op de luchtvochtigheid. Doordat infrarood verwarming
niet de lucht, maar juist de objecten verwarmt, wordt de luchtvochtigheid niet beïnvloed en ontstaat een gezonder binnenklimaat.

Vocht bevordert de groei van schimmels en huisstofmijten die op hun beurt astma en bronchitis veroorzaken of verergeren bij personen die daarvoor aanleg hebben. Bewoners van vochtige huizen hebben meer kans op verkoudheid, bronchitis en astma. Ook reumatische klachten verergeren in koude, vochtige huizen.

Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 % bij een temperatuur van tussen 18-22°C. Voor een gewenste woonhygiëne kan de relatieve vochtigheid het beste rond de 50 % blijven. Een vochtigheid onder 40% is te droog en 65% is te vochtig. Bij het gebruik van infrarood verwarming blijft de luchtvochtigheid van de kamer gemakkelijker op een gezond niveau en krijgt vocht en schimmel geen kans.

Wil je meer weten over de werking van infrarood verwarming? Laat je dan deskundig voorlichten door onze specialisten. Je bent van harte welkom in onze showroom en webshop.