Infrarood verwarming berekenen

BEREKENEN


Hoeveel watt is nodig


Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende wattages. Het benodigde wattage van uw infrarood verwarming is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de isolatie daarvan.

Bereken de grootte van de infraroodverwarming


Infrarood verwarmings moet nauwkeurig gedimensioneerd worden zodat het systeem optimaal gebruik kan maken van het hoge rendement. Bij een juist gekozen vermogen behaalt u de beste besparing en het meeste comfort.


Afhankelijk van de isolatie van een ruimte is gemiddeld tussen de 60 en 100 watt verwarmingscapaciteit per vierkante meter nodig.

Wanneer de warmtebehoefte groter is bijvoorbeeld bij een slechte isolatie of hogere gewenste temperatuur zal een groter vermogen benodigd zijn. Vraag onze specialisten altijd om advies om een verkeerd gekozen vermogen te voorkomen.


Grote of veel objecten kunnen de warmteafgifte beïnvloeden waardoor er een sterkere infrarood verwarming nodig is. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de afstralingswarmte van infraroodpanelen is het soms beter een paar kleine panelen verdeeld over de kamer te gebruiken in plaats van een groot infraroodpaneel.


Gemiddelde wattage als vuistregel


Het vereiste wattage aan infraroodverwarming hangt af van de grootte van de betreffende kamer, de isolatie en het aantal buitenmuren. Wanneer u een grote ruimte of een kamer met slechte isolatie wilt voorzien van infrarood verwarming, is onze ervaring dat het beter is meerdere infraroodpanelen te gebruiken.


Door bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren te plaatsen, krijgt u een betere verwarmingsprestatie dan bij gebruik van een groot 1200 watt model. Daarbij zorgt u er op deze manier voor dat er een uniforme warmteverdeling plaatsvindt.

Het gebruik van meerdere infrarood panelen is bewezen efficiënter. De volgende tabel geeft u een overzicht van het benodigde aantal wattage per vierkante meter: Deze waardes zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden.

aantal buitenmurengoede isolatienormale isolatieslechte isolatie
 150 Watt/m² 70 Watt/m²100 Watt/m²
 260 Watt/m² 80 Watt/m²110 Watt/m²
 370 Watt/m² 90 Watt/m²120 Watt/m²
 480 Watt/m² 100 Watt/m²130 Watt/m²