Infrarood panelen woonkamer zuinig in gebruik

Waarom infrarood panelen gebruiken in de woonkamer

Infrarood panelen woonkamer verwarming of niet?Natuurlijk brengt u veel tijd door in uw woonkamer. Daarom wilt u vanzelfsprekend dat de ruimte aangenaam warm is. Daarnaast moet ook uw inrichting voldoen aan hoge eisen. Een traditionele verwarming past niet altijd in het interieur. Infrarood panelen voor de woonkamer zijn een uitstekend alternatief. Bedrukt met een door u gekozen afbeelding, wordt de verwarming een met uw inrichting. Uiteraard kunt u tevens kiezen uit verschillende formaten en uitvoeringen. Dus wilt u graag infrarood panelen in de woonkamer installeren? U bent bij ons aan het juiste adres!

Hoe regel je infrarood verwarming nu eigenlijk?

De infrarood panelen regel je hetzelfde als iedere andere verwarming. U stuurt de infrarood verwarming in de woonkamer aan met een thermostaat. Dankzij onze draadloze thermostaat ervaart u tevens maximale vrijheid. Met de krachtige batterij kunt u de thermostaat vrij in de ruimte plaatsen zonder u aan kabels te storen. Zo monteert u de thermostaat voor uw infrarood panelen in de woonkamer eenvoudig aan de muur. Daarnaast is het ook een optie om de thermostaat op mobiel met de meegeleverde voet te plaatsen in uw zithoek. Hierdoor kunt u op de plaats waar u zit de temperatuur van de infrarood verwarming in de woonkamer precies afstemmen.

Warmte in de woonkamer optimaal regelen

Moderne woon-/eetkamers zijn meestal open aan elkaar verbonden. Dit vergroot het vloeroppervlak dat verwarmt moet worden. Hierdoor vereist zo’n grote ruimte voldoende warmtetoevoer op koude dagen. Wanneer u het resultaat wil optimaliseren, dan raden wij u aan een zorgvuldige bepalen te maken van uw warmtebehoefte. Daarmee creëert u tevens een juiste planning van de infrarood verwarming. Denk bijvoorbeeld aan de ideale plaats van infrarood panelen in de woonkamer. Speciaal voor grote kamers zijn er infrarood panelen met een mat wit oppervlak en een vermogen van meer dan 1.200 watt. Deze infrarood panelen werken prima als hoofdverwarming in uw woonkamer en in de open keuken.

Verschillende infrarood panelen voor in de woonkamer

Naast de populaire metalen infrarood panelen die bij voorkeur gemonteerd worden aan het plafond, worden er steeds vaker glazen verwarmingspanelen gebruikt voor de verwarming van een woonkamer. Bij deze glazen panelen zit het verwarmingselement achter het glas dat het oppervlak bedekt. De isolatie aan de achterkant is omlijst door een slanke behuizing. Hierdoor zien deze glazen infrarood panelen er strak uit en worden ze door veel mensen niet herkend als verwarming. Deze glazen panelen worden geleverd in het wit, mat of glanzend. Er zijn tevens varianten die eruit zien als een spiegel.

Een andere optie voor infrarood verwarming zijn de panelen die u zelf kunt laten bedrukken. Een groeiend aantal van onze klanten geeft de voorkeur aan de mogelijkheid om infrarood panelen te bedrukken met een eigen afbeelding of foto. Hierdoor past de nieuwe verwarming van de woonkamer direct bij de rest van het interieur. Ongeacht hoe u uw woning heeft ingericht, infrarood panelen bieden de beste bijverwarming voor een prettig en comfortabel klimaat.

Metalen infrarood panelen prachtig in de woonkamer

Gaat u altijd graag voor het optimale resultaat en de meeste besparen wat betreft eventuele kosten? Dan raden wij u onze uitstekende metalen infrarood panelen aan voor de verwarming van uw woonkamer. Dankzij de speciale techniek in het verwarmingselement bereiken onze metalen infrarood panelen namelijk altijd een comfortabele warmteafgifte en het beste rendement.

Plaatsen van infrarood panelen waar moet je op letten

In feite kunt u de infrarood verwarming in de woonkamer net als in de slaapkamer overal plaatsen. Als alternatief voor de plaatsing aan de muur, is het een goed idee om uw infrarood panelen aan het plafond te monteren. Zo ontstaat er een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. U kunt hiervoor de bijgeleverde montagebeugels gebruiken. Deze zijn namelijk geschikt voor zowel wand- als plafondbevestiging. In uw woonkamer kunt u tevens een inbouw plafondinstallatie toepassen. Dat kan met een apart verkrijgbaar montageframe. Dit maakt uw nieuwe infrarood verwarming bijna onzichtbaar.

Belangrijke tip voor beste bijverwarming woonkamer

Plan de installatie van uw bijverwarming met infrarood panelen zo dat er geen ramen recht tegenover de infrarood panelen zijn. Staan er wel ramen tegenover de infrarood verwarming? Dan kan dit de maximale efficiëntie verminderen. Het is beter om de panelen te richten op een wand of op de vloer. Op deze manier betrekt u tevens de gebouwstructuur optimaal in de warmteproductie.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!