Infrarood panelen badkamer

T500

Verwarmen met infrarood in een badkamer?

In de badkamer is de warmte in de meeste gevallen slechts voor een korte tijd in de ochtend en in de avond nodig. Hierdoor is traditionele verwarming in het nadeel als je kijkt naar het energieverbruik en comfort. Een goed alternatief zijn infrarood panelen voor de badkamer.

In de eerste plaats is de snelle werking van infrarood ideaal voor de korte regeling van de kamer temperatuur in de badkamer. Infrarood panelen zijn daarbij door hun korte opwarmtijd perfect voor het maken van het juiste klimaat in de badkamer.

Tegenwoordig kan je infrarood aanschaffen in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Daarbij is een populaire badkamer verwarming de infrarood spiegelverwarming Vandaar dat deze verwarming meestal boven een wastafel zal worden opgehangen.

Of het nu gaat om een badkamer spiegel voor een kleine enkele wastafel. Of om de verwarming boven een dubbele wasbak. Voor elke van deze toepassingen hebben wij de juiste oplossing!

infrarood verwarming thermostaat in het midden van de badkamer
Infrarood verwarming in een vakantie woning als badkamer kastjes

Hoe werken infrarood panelen precies?

Onze infrarood panelen worden gemakkelijk bediend met een draadloze thermostaat. Anders gezegd de thermostaat met draadloos signaal regelt direct de besturing van de panelen. Verder kan je deze verplaatsbare thermostaat optioneel met een smartphone kunt bedienen.

Met de instelbare programma‘s verwarm je de badkamer alleen wanneer je echt gebruik maakt van de badkamer. Dankzij de programmeer mogelijkheden kan de thermostaat meerdere schakeltijden per dag onafhankelijk van elkaar beheren. Daarnaast kan je de temperatuur eenvoudig aanpassen aan elke behoefte.

Zodoende bespaar je tevens energie en zorg je voor het beste comfort.

Hoeveel panelen je in de badkamer nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Badkamer verwarming in een grote badkamer

Vanzelfsprekend kost het meer energie om een grotere ruimte te verwarmen. Daarom is het verstandig in grote badkamers gebruik te maken van twee panelen. Dat geeft namelijk een gelijkmatigere verdeling van de warmte in de badkamer.

Een veel voorkomende combinatie is die van een badkamer spiegel en een radiator met handdoek houders. Kortom, samen vormen deze infrarood panelen een erg comfortabele en onderhoudsvriendelijke oplossing. Mits goed geplaatst is dit
de perfecte oplossing in een grote badkamer.

Plafondpanelen voor de badkamer

Heb je een kleine badkamer?Infrarood is ook bijzonder geschikt voor kleinere badkamers. Kleine badkamers worden namelijk gemakkelijk verwarmd met plafondpanelen voor badkamers.

In de eerste plaats is deze badkamer verwarming energiezuinig. In de tweede plaats is het ruimtebesparend. Dat is wel zo fijn wanneer je niet al te veel ruimte hebt voor verwarming in de badkamer.

Bovendien kan je bij een grotere badkamer kiezen voor plafond infrarood panelen.

Infrarood panelen geheel in stijl

Uiteraard is de stijl van de badkamer bepalend bij de keuze van uw paneel. Naast verschillende formaten kan je kiezen uit verschillende afwerkingen. Kortom er is keuze genoeg. Zoek je bovendien infraroodpanelen voor een grote badkamer in een moderne stijl?

Dan adviseren wij een extra metalen verwarming aan het plafond. Daarbij gebruik je een paneel met twee verwarmingszones. Tevens heeft dit paneel beugels voor het drogen van de handdoeken.

Omdat de onderste verwarmingszone minder warmte geeft. Is deze juist geschikt voor het drogen van de handdoeken. Anderzijds zorgt de bovenste verwarmingszone de temperatuur van de badkamer. Deze verwarming combineert twee functies in één apparaat.

In steeds meer huizen worden infrarood panelen gebruikt. Het is overigens logisch dat steeds meer mensen willen besparen op verwarmingskosten. Ben je  ook benieuwd naar alle mogelijkheden met onze zuinige infrarood? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor jou  kunnen betekenen!

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in onze showroom. Wij geven je dan een advies dat aansluit bij alle wensen. Tegelijk kan je in onze showroom voelen wat de warmte van infraroodpanelen voor jou betekenen.

infrarood verwarming in het plafond in een badkamer