Infrarood panelen

infrarood panelen in de slaapkamer

Infrarood panelen de nieuwe manier van verwarmen

Wilt u uw huis slim verwarmen? Dan kunt u het beste gebruik maken van een zuinige en stijlvolle verwarming. En dan in het bijzonder een verwarming die in iedere kamer past.

Waarom infrarood panelen dan de beste vervanger voor uw ouderwetse cv ketel zijn leggen wij u graag uit.

Aangezien deze panelen uw huis heel snel verwarmen. Deze panelen passen bovendien mooi in ieder interieur. Omdat er veel verschillende uitvoeringen zijn om uw huis mee te verwarmen. Is er immers altijd een te vinden die perfect past bij uw inrichting.

Lees verder over ons assortiment. En u zult versteld staan van de vele mogelijkheden. Gebruik infrarood panelen bijvoorbeeld in uw woonkamer of keuken. Maar ook in de badkamer of een slaapkamer komt deze verwarming tot zijn recht.

Infrarood panelen zijn mooi en energiezuinig

Infrarood panelen verschillen natuurlijk van elkaar in uiterlijk en model. Desondanks zijn alle panelen uitermate stijlvol. Bovendien passen ir panelen in zowel een klassieke inrichting als bij een moderne woonkamer.

Naast een mooi uiterlijk profiteert u daarnaast ook van een ander voordeel. Wij bedoelen hier de energie zuinigheid. En het lage verbruik per jaar. Er is namelijk geen andere verwarming die zo weinig watt per m2 nodig heeft.

Groene stroom voor optimale milieu besparing

Daarbij zet je met een infraroodverwarming eenvoudig het grootste deel van de gebruikte stroom om in warmtestraling. Het liefst gebruikt u daarvoor natuurlijk groene stroom.

Het meest verkochte paneel heeft overigens een vermogen van 800 watt. Daarbij hebben de panelen een warmte van 95 tot 150 graden. Dit in tegenstelling tot ouderwetse elektrische warmtepanelen die tussen de 60 en 75 graden worden. Let daar dus op! Die energie vreters kunt u beter laten staan.

De temperatuur van een infraroodpaneel is afhankelijk van de uitvoering. Ook speelt de efficiëntie natuurlijk een rol. Aangezien deze het verbruik voor een groot gedeelte bepaald.

Een infrarood paneel past overal

Aangezien er veel verschillende mogelijkheden zijn bij het kiezen van infrarood verwarming. Kunt u weer wel altijd een paneel vinden dat past bij de inrichting van uw huis.

De afwerking van een warmtepaneel heeft overigens geen invloed op de warmtestraling. Aangezien er veel keuze is. Is het altijd verstandig onze showroom te bezoeken ook wanneer u advies nodig heeft helpen onze adviseurs u graag met uw vragen.

Of u nu kiest voor een paneel van metaal. Of voor een paneel met een witte poedercoating. Net zoals bij alle andere panelen kunt u kiezen voor installatie tegen het plafond. Maar anderzijds kunt u een paneel ook op de muur bevestigen.

Daarbij kunnen de infrarood warmtepanelen ook een onderdeel kunnen worden van uw inrichting. Het beste voorbeeld van een uitstekend daarvoor geschikt paneel is een infrarood spiegel.

Iedere kamer lekker warm met infrarood

Daarmee kunt u onopvallend iedere kamer in huis verwarmen. Bovendien is de warmte van uw infrarood paneel gegarandeerd snel beschikbaar.

Overigens zijn ook de panelen met een afbeelding een gewilde manier van verwarmen. Hierbij kunnen wij uw panelen bedrukken met een zelf gekozen foto. Natuurlijk kunt ook ook kiezen voor een bijzondere afbeelding of een schilderij.

Al met al heeft u dan niet alleen een zuinige verwarming in huis. Maar ook meteen een onzichtbare verwarming. Ook kunt u met een krijtbord infrarood paneel uw keuken verwarmen. Zo zijn er geen lelijke radiator te zien.

Infrarood panelen kopen

Overweegt u infrarood panelen kopen? Maar weet u nog niet helemaal zeker welk paneel het best bij uw kamer past?

Kom dan langs in onze showroom. Daar geven wij u een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Aangezien u in onze showroom zelf meteen de vele voordelen van infrarood verwarming panelen kunt ervaren. Is een bezoek aan de showroom een goed begin.

Het juiste advies van de vakman

Anderzijds krijgt u dan een persoonlijk advies. Op die manier kiest u altijd een paneel dat aansluit bij uw wensen. Weet u al precies wat u wilt? Dan kunt u ook onze webshop bezoeken. Hier kunt u uw keuze direct maken.

Kortom indien u graag eerst een offerte wilt ontvangen? Dan vraagt u direct online een prijsofferte aan. U krijgt dan zo snel als mogelijk een prijsopgave toegestuurd.

Prijs van infrarood panelen verwarming

Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Hoewel het daarom niet makkelijk is om een gemiddelde prijs voor een paneel te noemen. Willen wij u intussen wel een indicatie geven.

Aangenomen dat de prijzen beginnen bij honderd euro, voor een eenvoudig infraroodmodel. Vervolgens moet u voor een compleet systeem, geschikt voor de verwarming in een goed geïsoleerd huis. Rekenen op een paar duizend euro. Natuurlijk moet voor zeer zuinige of erg luxe panelen een wat hogere prijs worden betaald.

Infrarood panelen zijn in opkomst

Infrarood panelen zijn steeds meer in opkomst. Dat is logisch, want ze kennen talloze voordelen. Tegenwoordig zien we infraroodpanelen ook steeds vaker in kantoren. Dat zijn immers vaak locaties waar veel mensen op wisselende tijden werken. Op die manier kan de warmte van een infrarood paneel optimaal kan worden gebruikt.

De voordelen van infrarood panelen

Maar infrarood is ook uitermate geschikt om thuis te installeren. Het is vaak een stuk energie zuiniger en gezonder, dan bijvoorbeeld centrale verwarming.

Dat is de reden dat er ook bij nieuwbouw woningen steeds vaker infraroodpanelen worden toegepast.

Zijn er dan echt alleen maar voordelen? De lijst met voordelen is in ieder geval een stuk groter dan die van de nadelen.

Zijn infrarood panelen goed voor het energieverbruik

Infraroodpanelen zijn veel energiezuiniger dan traditionele verwarmingen. De panelen zijn namelijk veel efficiënter. Hierdoor is het mogelijk de verwarming minder hoog te zetten. Hierdoor kan het bij een lagere kamertemperatuur in het hele huis al prettig warm aanvoelen.

Het voordeel daarvan is dat er zo ook minder warmte verloren gaat. Dat komt zoals gezegd omdat er geen convectie plaatsvindt. Hoeveel energie u precies kan besparen, is dan natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de ruimte. Bovendien moet men ook rekening houden met de mate van isolatie.

Hoe beter de isolatie, des te minder hard uw infraroodpanelen hoeven te werken. In theorie kan het gebruik van infraroodpanelen leiden tot een energiereductie van wel tien tot 30 procent!

De panelen zijn makkelijk te installeren

Infraroodpanelen zijn bovendien gemakkelijk te installeren. Ze worden geleverd met een goed ontworpen ophangsysteem. Daardoor kan men de panelen in een mum van tijd aan de muur of het plafond monteren. Bij centrale verwarming moeten altijd gas- en waterleidingen worden aangelegd. Dat is werk voor een loodgieter, waardoor de aanleg daarvan veel duurder is.

Bij infrarood is dat allemaal niet nodig. Men hoeft de panelen enkel aan te sluiten in de buurt van een stroompunt. Zorg er dus altijd voor dat er een stroom- of lichtpunt in de buurt is.

Uiteraard sluit u de panelen aan met stroomdraden. Die moeten nog wel netjes worden weggewerkt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kabelgootje.

Verder wordt er een thermostaat geplaatst. Waarmee u eenvoudig de temperatuur kan regelen. Soms wordt er ook een afstandsbediening gebruikt. Zo kan men ook eenvoudig op afstand de panelen aan zetten.

Wat zijn dan de nadelen van infrarood panelen?

We hebben slechts enkele nadelen kunnen vinden. Het belangrijkste nadeel is de manier waarop infraroodpanelen moeten wordt worden opgehangen en geïnstalleerd. We zetten de belangrijkste 2 nadelen naast elkaar.

Het plaatsen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn weliswaar gemakkelijk te bevestigen. Maar ze moeten wel op de juiste plek worden opgehangen. Wanneer u de panelen op een verkeerde plaats bevestigt. Kan het gebeuren dat bepaalde gebieden in de kamer minder goed warm worden.

De panelen moeten wel op de juiste plaats worden gehangen

In een kleine kamer is het ophangen van infraroodpanelen helemaal niet zo moeilijk. In bijvoorbeeld de badkamer kan dat bijna niet fout gaan. Bij een grote woonkamer met bijvoorbeeld een l vorm. Kan er wel warmteverlies optreden. Daarom is het belangrijk vooraf de plaatsing van uw verwarming goed te plannen.

Daarnaast dient u rekening te houden met het vermogen van uw paneel. Het vermogen van een infraroodverwarming wordt uitgedrukt in het wattage. Wanneer u een te klein paneel gebruikt, wordt de ruimte niet warm genoeg. Kies daarom altijd voor voldoende vermogen!

En misschien het wegwerken van het snoer

Uiteraard dient u ook aandacht te besteden aan het elektriciteitssnoer. Deze is natuurlijk wel eenvoudig met een kabelgootje weg te werken. Een wandpaneel ziet er op zijn best uit wanneer er geen draden zichtbaar zijn. Indien u geen stopcontact is de buurt heeft. Kan het installeren van een infrarood paneel best lastig zijn.

Heeft u verder nog vragen over infrarood panelen? Bezoek dan onze webshop een showroom bij u inde buurt.