BIJVERWARMING

T500

Bijverwarming in uw woonkamer

Infrarood panelen kunnen een goede oplossing zijn voor bijverwarming. Soms zijn er bijvoorbeeld plaatsen in de woonkamer waar de temperatuur te laag blijft.

Naast je centrale verwarming kan je infrarood-verwarming dan als extra bijverwarming gebruiken. Op deze manier kan je een warmteprobleem makkelijk en snel oplossen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden met deze energie besparende verwarming? Alle voordelen van infrarood panelen als bijverwarming lees je in dit artikel.

 

Infrarood verwarming als bijverwarming in de serre
Bijverwarming in de logeerkamer

Zuinige bijverwarming met infrarood panelen

De meeste mensen zitten vaak in de woonkamer. Vandaar dat het belangrijk is dat het er prettig warm en comfortabel is. Ook moet de inrichting aansluiten bij jouw smaak en passen bij de stijl van het huis. Onze mooie infrarood panelen voldoen precies aan die eisen.

Ten eerste is deze verwarming heel zuinig. Daarbij kan deze bijverwarming ook worden bedrukt met een zelf gekozen afbeelding zoals een foto of schilderij. Daarmee wordt het infraroodpaneel een onderdeel van de woninginrichting. En je maakt het paneel eenvoudig passend bij de inrichting!

Kies je voor onze infrarood panelen? Dan kiest je niet alleen een zuinige verwarming. Je geniet ook van het mooie uiterlijk en de hoge kwaliteit.

Verschillende formaten en uitvoeringen

Het is mogelijk om onze infrarood panelen in diverse formaten en uitvoeringen te bestellen. Infrarood glaspanelen als bijverwarming zijn in ieder geval altijd afgewerkt met een gehard veiligheidsglas. Dit glas is zeer temperatuur- en schokbestendig.

De afgeronde hoeken zijn een belangrijk kenmerk van het succesvolle ontwerpen van deze panelen. Neem gerust een kijkje in onze webshop en bekijk het assortiment en de mogelijkheden.

Verschillende formaten en uitvoeringen

Het is mogelijk om onze infrarood panelen in diverse formaten en uitvoeringen te bestellen. Infrarood glaspanelen als bijverwarming zijn in ieder geval altijd afgewerkt met een gehard veiligheidsglas. Dit glas is zeer temperatuur- en schokbestendig.

De afgeronde hoeken zijn een belangrijk kenmerk van het succesvolle ontwerpen van deze panelen. Neem gerust een kijkje in onze webshop en bekijk het assortiment en de mogelijkheden.

Wil je snel meer weten

energiezuinige bijverwarming plafond

Energiezuinige bijverwarming aan muur of plafond

Naast de verschillende maten en uitvoeringen kan je al onze infrarood panelen op bijna iedere gewenste manier bevestigen aan de muur of plafond. Wist je bijvoorbeeld dat deze verwarming niet aan de muur gemonteerd hoeft te zijn?

Als alternatief voor montage op de muur, raden wij je aan om de panelen aan het plafond te monteren. Zo kan deze paneelverwarming een juiste warmte afgifte behalen. Onze verwarmingen kan je met een boormal eenvoudig uitmeten zodat deze op de gewenste plek wordt opgehangen.

Dankzij de meegeleverde beugels is montage heel makkelijk. Deze beugels zijn namelijk geschikt voor zowel bevestiging aan de muur als aan het plafond.

Niet recht tegenover een raam plaatsen

Uiteraard is de ophang plek van de verwarming geheel aan jou te bepalen. Plan de installatie van de energiezuinige bijverwarming wel slim. Zorg dat er geen ramen direct tegenover de infrarood verwarming is.

Een raam direct tegenover het paneel vermindert namelijk de efficiëntie. Het is beter om de infraroodverwarming te richten op een wandvlak of op de vloer. Op die manier betrek je de woning en de objecten in de kamer het best in de warmteproductie.

 

energiezuinige bijverwarming
Bijverwarming huisschets

Infrarood verwarming in de gehele woning

Onze infrarood verwarming kan je op diverse plekken in huis plaatsen. Ondanks het beperkte wattage en afmeting geeft deze verwarming ook voldoende warmte op koude dagen.

Als je het paneel bedient met een thermostaat, dan verbruik je nooit onnodig energie.

De regeling kan samen met andere verwarming in de woning worden aangestuurd. Dit kunnen wij regelen met een slimme thermostaat.

Bijverwarming regelen in verschillende zones

Het is mogelijk deze verwarming over verschillende zone’s te verdelen. Wanneer je de voorkeur heeft voor een directe regeling is dat simpel te realiseren. Je kan dan de bijverwarming eenvoudig per paneel regelen. Iedere kamer krijgt dan een eigen thermostaat.

Hierdoor geniet je overal in huis van de door jou gewenste temperatuur. Ook gebruik je het systeem op deze manier het meest effectief.

 

Infrarood verwarming als bijverwarming in een zithoek
energiezuinige bijverwarming badkamer

Infraroodpaneel als zuinige bijverwarming in de badkamer

Naast de energiezuinige werking en het mooie uiterlijk zijn er nog meer voordelen. Bijvoorbeeld bij het gebruik in de badkamer.

Een badkamer is verwarming technisch namelijk een bijzonder geval. Aangezien daar meestal alleen in de morgen en in de avond korte tijd warmte nodig is.

Een constante verwarming is in dat geval nadelig. Snelle en zuinige bijverwarming in de vorm van infrarood spiegelpanelen is daar juist ideaal. Daarmee kan je kortstondig de temperatuur in de badkamer regelen.

Bijverwarming als een spiegel

Als infrarood bijverwarming in de badkamer kan je ervoor kiezen om een infrarood spiegelpaneel te bestellen. In de vorm van een spiegel zal je nieuwe infraroodverwarming geen aandacht trekken.

Kies simpelweg de gewenste afmeting uit de verschillende formaten en ervaar hoe plezierig het is als de spiegel niet meer beslaat na het nemen van een douche.

Handdoekrek met een dubbele functie

Het spiegel infraroodpaneel is niet de enige bijzondere infrarood verwarming.

Zo is er ook infraroodverwarming met een dubbele functie. Deze heeft een handdoek beugel voor het drogen van de handdoeken.

 

Snelle energiezuinige bijverwarming

Het speciale aan deze vorm van verwarming is de snel voelbare warmtestraling. Geen andere verwarming kan deze prettige stralingswarmte bereiken.

Bent je benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of bezoek onze showroom en ontdek de warmte en het comfort!