Infrarood verwarming keuken

Infrarood verwarming keuken en hoe gaat dit eruitzien?

Infrarood verwarming keuken en hoe gaat dit eruitzien?

Infrarood verwarming in de keuken

Verwarming in de keuken, daar denk je niet zo snel aan. Je hebt al de warme oven, kookplaten en andere apparaten die warmte afgeven als je in de keuken bezig bent. Waarom dan een verwarming in de keuken?

Tegenwoordig zijn de keukens meer dan een plek waar alleen het eten wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar je samenkomt. Om te eten, drinken en voor gezellige warmte met elkaar.

Als het te warm is in de keuken is dit allesbehalve uitnodigend. Ook andersom, als het te koud is zit je ook niet lekker. Een infrarood verwarming in de keuken is daarom een ideale oplossing. Je wilt snel warmte, zodat je bijvoorbeeld ’s morgens bij je ontbijt rustig in de warmte kunt genieten van je cappuccino.

Infrarood verwarming verwarmt waar het nodig is en heeft een korte opwarm tijd. In slechts 8 tot maximaal 15 minuten is het infrarood paneel op volle kracht. Je voelt de heerlijke warme onschadelijke infrarode stralen op je huid.

Infrarood verwarming keuken met een eilandje

In hoeverre is infrarood verwarming geschikt in de keuken?

Goed geplaatste, hoogwaardige ir panelen verwarmen de hele ruimte. Ook het eetgedeelte. Een ir paneel kan de hele keuken verwarmen of juist een hoek. Dit is afhankelijk van de inrichting van de keuken en de warmtebehoefte. Is de woonkeuken warm genoeg? Dan schakel je eenvoudig het ir paneel weer uit.

Infrarood verwarming is ideaal voor gebruik als bijverwarming in de keuken. Het zorgt voor de juiste temperatuur in de woonkeuken. Dankzij het dunne ontwerp van slechts 3 centimeter dik. Verspillen infrarood panelen geen waardevolle ruimte in de keuken. Ze kunnen perfect geïntegreerd worden bij de inrichting.

Infrarood panelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld als spiegel- of beeldverwarming. Een infrarood krijtbord paneel is bijzonder geschikt voor de keuken. Het is net als een echt schoolbord, welke je met krijt kunt beschrijven.

Schrijf de boodschappenlijst erop of laat een lief berichtje voor je kinderen achter. Net als een echt krijtbord veeg je het met een natte doek weer schoon.

Infrarood verwarming keuken in een verlichte plek

Voordelen van ir verwarming in de keuken

Infrarood verwarming is snel en eenvoudig te installeren en bespaart ruimte. Het enige wat je nodig hebt is een vrije muur of het plafond waar je ir panelen installeert.

Een infrarood verwarmingssysteem verwarmt de objecten en mensen in de kamer. Een convectie verwarming verwarmt de lucht. De objecten in de kamer houden de warmte van de infrarode straling vast en reflecteert het weer de ruimte in. Doordat er geen luchtcirculatie is met een ir verwarming heb je geen last van rondzwevend stof en bacteriën.

In een keuken staan veel kasten en voorwerpen, waardoor een infrarood verwarming veel oppervlakken heeft om te verwarmen. Je hebt dus niet een heel krachtig paneel nodig om de keuken warm te krijgen. Zo’n 20 watt/m3 is voldoende voor een keuken.

Een infraroodverwarming kan elke ruimte apart of het hele huis verwarmen. Zodra iedereen de deur uit is, kun jij genieten van de warmte in de keuken met een heerlijk glas wijn.

Zo hoef je niet het hele huis te verwarmen om het toch warm te hebben. Dit scheelt enorm op de verbruikskosten.

Een infrarood paneel is zuinig in verbruik en toch heerlijk warm.

Infrarood paneel aan de wand of plafond in de keuken?

Wat de juiste positie is voor het infrarood paneel is per situatie verschillend. Niet iedere keuken is immers gelijk. De ruimte aan de muur is niet in iedere keuken de beste plek. De kasten in de keuken kun je laten staan. Als vuistregel geldt dat er geen voorwerpen direct voor het infrarood paneel staan.

Obstructie van de infrarood straling vermindert de warmtekracht. Hang dus bijvoorbeeld nooit gordijnen over een infrarood paneel.

Het bereik van de infraroodverwarmingen is maximaal 3 meter. E.e.a. natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en technologie. De stralingshoek van de infraroodstralen is circa 100-120 graden, maar soms ook 180 graden.

Het beste resultaat wordt behaald, als het ir paneel zo centraal mogelijk hangt. Zo kan het ver de kamer in stralen. Het plafond heeft het voordeel dat daar alle ruimte is. Er hangt hooguit een lamp aan het plafond waar je rekening mee moet houden.

Straling die van boven af komt heeft een ver bereik. Alleen bij hele hoge plafonds, die je tegenkomt in oude gebouwen, is een wandpaneel geschikter.

Wil je zelf de warmte ervaren? Kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je de mogelijkheden zien van verwarmen met infrarode stralen.

Ga je akkoord met de koop van een ir paneel, dan krijg je standaard 3 jaar garantie van HeatXL. Service en kwaliteit daar staan wij voor.

Infrarood verwarming keuken met een krijtbord

Laatste berichten